Články

Rybí menu od 18.2. do 23.2.

Blížící se jaro dodává člověku novou energii a i my bychom rádi nalákali k ochutnávce ryb z našich rybníků! Už od 18. února Vás zveme do Restaurace Tomášov.


Ryby mají odjakživa své milovníky, ale i odpůrce. Z hlediska výživových hodnot mají jako jediné z mas výhodu, že v nich obsažený tuk často nevadí, ba naopak. Snad s výjimkou tuku zjevného, kterým se někdy obaluje i kapr. Rybí tuk svědčí srdci i mozku a nervům. Ryby navíc obsahují mnoho důležitých živin včetně kvalitních bílkovin. Kromě nich v rybách najdete vitaminy, D, A, B12 a jód. Odborníci na výživu proto jejich konzumaci doporučují nejen kvůli relativně nízké energetické hodnotě. A nemusí přitom jít jen o mořské ryby, protože mastné kyseliny omega-3, které chrání srdce a cévy, do těla dostanete, i když si dáte třeba uměle chované sladkovodní živočichy.

Protože jsou ryby oblíbeným pokrmem našich hostů, rozhodli jsme se pro ně připravit speciální rybí menu, ze kterého si vybere naprosto každý. Na čem si můžete pochutnat?

 

Rybí polévka s krutony... 39 Kč

 

Smažený kapr s belgickými bramborami... 99 Kč

Pošírovaný candát s restovanou mrkví a cuketou... 240 Kč

Grilovaný filet z lína s máslovou baby karotkou

a petrželkovými bramborami...129 Kč

Filet ze pstruha na másle s listovým salátkem... 119 Kč

 

Pro více informací nebo rezervaci volejte 577 005 929. Moc se na Váš těšíme!